PTICE PJEVICE - PTICE PEVAČICE - Ornitološki Forum bez granica za područje Balkana !

http://ptice-birds.forumotion.com
PTICE PJEVICE - PTICE PEVAČICE - Ornitološki Forum bez granica za područje Balkana !

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje,


  Plodnost križanaca

  Share
  avatar
  timbrados

  Broj postova : 25
  Join date : 25.12.2009
  Lokacija : Rovinj

  Plodnost križanaca

  Postaj  timbrados on pet pro 25, 2009 7:50 pm

  Bilo je nekoliko dokazanih slučajeva da križanci čižka/cajzle plodni kada se pare ponovno sa kanarincem, iako nije poznato da je bilo pokušaja parenja u suprotnom smjeru. Križanci se uvijek smatraju neplodnima. Nedavno je objavljena činjenica da dojam igra veliku ulogu kod ponašanja ptica, pa je tako moguće da se neki hibridi ne žele pariti sa pticama koje im nisusrodne. Iskustva sa venecuelskim čižkom kažu da su samo muški križanci (i to samo neki od njih) plodni u prvoj generaciji, a isto tako neki moraju biti dvije do tri godine stari da bi bili plodni. Vjerojatno je da ženke neće biti plodne do zadnje sekunde, i to tek u trečoj ili četvrtoj generaciji.

  Iz navedenog moguće je vidjeti da su kanarinci, zelenduri, cajzlići i češljugari srodne ptice, i prema tome postoje velike mogučnosti za stvaranje novih vrsta putem njihova križanja.

   Sada je: sub pro 15, 2018 7:00 am.