splitska tradicija pjeva grdelina
Pretraľnik
Latest topics
Most Viewed Topics
4 posters
splitska tradicija pjeva grdelina
Carduelis- Broj postova : 4
STP
poslušajte
poslušajte
arboret- Broj postova : 5
pozdravljan gospodina carduelids sa žaljenjem cu vam morati napisati kako ova snimka koju ste stavili nije primjer splitske tradicije pjeva.
ja cu vas sada morati razocarat kada vam recen da je ova snimka nastala od dva tri spojena grdelina u jedno.
pletiva su jako dobra dok u našoj splitskoj tradiciji gajimo zaljubljenost u zijadu i tomu dajemo naviše znacenja u pjevu grdelina.
bez dobre zijade ne samo dužinom nego je tu bitna boja ili liricnost te zijade dok to nemamo kod ovoga snimka koje ste vi postavili kao stp.
obratite pozornost na zijadu odaje dojmom kao da je ispunjena nekakvim mjehurima takva zijada nije dobra ali se sa takvom pticom može dobiti i puno liricnija boja zijade kod naucene mlade ptice.
ja cu vas sada morati razocarat kada vam recen da je ova snimka nastala od dva tri spojena grdelina u jedno.
pletiva su jako dobra dok u našoj splitskoj tradiciji gajimo zaljubljenost u zijadu i tomu dajemo naviše znacenja u pjevu grdelina.
bez dobre zijade ne samo dužinom nego je tu bitna boja ili liricnost te zijade dok to nemamo kod ovoga snimka koje ste vi postavili kao stp.
obratite pozornost na zijadu odaje dojmom kao da je ispunjena nekakvim mjehurima takva zijada nije dobra ali se sa takvom pticom može dobiti i puno liricnija boja zijade kod naucene mlade ptice.
Carduelis- Broj postova : 4
arboret je napisao/la:pozdravljan gospodina carduelids sa žaljenjem cu vam morati napisati kako ova snimka koju ste stavili nije primjer splitske tradicije pjeva.
Zar u Splitu zadnjih godina,nije bio prvak "pletadur" ? , tić bez zijade (mislim da je to bila 2009 godina)
Zlaja- Broj postova : 9
imao sam negdje jedan snimak koji se zvao split_prvak , potrazit cu ga, mislim da je bilo troduplo/cetveroduplo pletivo samo,nema zijade, ako je to ono sto govorite
Carduelis je napisao/la:arboret je napisao/la:pozdravljan gospodina carduelids sa žaljenjem cu vam morati napisati kako ova snimka koju ste stavili nije primjer splitske tradicije pjeva.
Zar u Splitu zadnjih godina,nije bio prvak "pletadur" ? , tić bez zijade (mislim da je to bila 2009 godina)
gospodine carduelis nikada u splitu i okolici nije bilo službeno natjecanje pjeva grdelina i to šta ste vi napisali vjerovatno mi ne možete potkrijepiti nikakvom snimkom.sve to što su neke naše kolege pisale po forumima nemojte uzimati zdravo za gotovo.
oduvjek se u splitu tražio grdelin izricito batuder to znaci da ima nekakav zov,pletivi jedno ili više i na kraju zijada sa kolombarom.
kada se rece zijada tu nemožemo svaku zijadu ubrojiti kao kvalitetnu najkvalitetnija zijada je ona koja u svojoj izvedbi ne mjenja boju.
kvalitetna zijada je samo ona koja od pocetka do kraja ide ujednaceno i da je dužinski prolazna.
sada bih se vratio na ovu vašu 2009 godinu gdje vi govorite da je bio pobjednik pletadur.
takva ptica se ne cijeni ništa u splitu i okolici i ne vjeruj te pricama koje pricaju nekakvi pocetnici u ovome preljepom hobiju.
Zlaja je napisao/la:imao sam negdje jedan snimak koji se zvao split_prvak , potrazit cu ga, mislim da je bilo troduplo/cetveroduplo pletivo samo,nema zijade, ako je to ono sto govorite
nemojte se ni truditi jer taj snimak o kojemu vi govorite je snimak jednoga bastarda od prilike 30 godina.
Zlaja- Broj postova : 9
arboret je napisao/la:Zlaja je napisao/la:imao sam negdje jedan snimak koji se zvao split_prvak , potrazit cu ga, mislim da je bilo troduplo/cetveroduplo pletivo samo,nema zijade, ako je to ono sto govorite
nemojte se ni truditi jer taj snimak o kojemu vi govorite je snimak jednoga bastarda od prilike 30 godina.
snimak o kojem govorim mozda nema veze sa ovim sto govori Carduelis, ali imam snimak (upravo sam ga nasao), snimljen na moj komp 16.Marta 2010 , predpostavljam onda da je snimano ranije,2008/9 , split_prvak , trajanje 30min, veliecina 41MB , samo pletiva
nema zijade (nije bastard,nego stiglic 100%,glas bastarda se razlikuje,boja je drugacija podpuno)
Zlaja je napisao/la:arboret je napisao/la:Zlaja je napisao/la:imao sam negdje jedan snimak koji se zvao split_prvak , potrazit cu ga, mislim da je bilo troduplo/cetveroduplo pletivo samo,nema zijade, ako je to ono sto govorite
snimak o kojem govorim mozda nema veze sa ovim sto govori Carduelis, ali imam snimak (upravo sam ga nasao), snimljen na moj komp 16.Marta 2010 , predpostavljam onda da je snimano ranije,2008/9 , split_prvak , trajanje 30min, veliecina 41MB , samo pletiva
nema zijade (nije bastard,nego stiglic 100%,glas bastarda se razlikuje,boja je drugacija podpuno)
stavite splitski prvak mp3 i sve ce vam biti puno jasnije.
Stipe Grdelin- Broj postova : 3
- Post n°10
Re: splitska tradicija pjeva grdelina
Carduelis mozez li mi poslat snimak od Grdelin batuda Spot za ucenje mladih.
domazetstipe@yahoo.de
domazetstipe@yahoo.de
čet lis 15, 2015 4:49 pm by sumskivardarac
» Kavez(Ćiba)
čet lis 15, 2015 4:43 pm by sumskivardarac
» izrađuje li itko drvene kaveze za gardeline ???potencijalni kupac slike i dimenzije molim ...
uto lip 09, 2015 10:41 pm by zlajozd
» Parenje stiglica/cesljugara,ishrana za pripremu i u vrijeme parenja
ned lip 07, 2015 1:25 pm by dobarloszao
» letelica za ptice
uto lip 02, 2015 2:20 pm by dejan77
» Vrsta hrane
sub tra 04, 2015 12:26 am by carduelis carduelis
» splitska tradicija pjeva grdelina
čet oľu 05, 2015 6:55 pm by Stipe Grdelin
» Pesma stiglica
čet oľu 05, 2015 6:46 pm by Stipe Grdelin
» Predstavljanje novih članova